Archiwum strony

Wiadomości z Ogrodów Kórnickich: Dobry owoc na jesienne słoty

 

Polska cytryna. Podawana w formie dżemów, syropów i nalewek. Wyciąg z jej owoców pomaga w leczeniu infekcji wirusowych. Przetwory z pigwy, bo o niej właśnie mowa, nie tylko zachwycają walorami smakowymi, ale wspomagają ochronę naszego zdrowia. Dlaczego owoce pigwy są dobre na jesienne słoty? – o tym pisze mgr inż. Joanna Kijowska-Oberc z Pracowni Biochemii Nasion w „Kórniczaninie”. Zachęcam do lektury.

 

PDF artykułu

 

Andrzej M. Jagodziński

Dyrektor Instytutu

 

     

Pliki cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
więcej szczegółów

Locations of visitors to this page